Films & Docs

La Singla

17 dec 2023
17 dec 2023

Het bewogen levensverhaal van een legendarische flamencodanseres

Toen Antonia Singla begon te dansen, deed ze dat zonder de muziek te horen. Ze werd in 1948 geboren in een Roma-familie in de wijk Somorrostro in Barcelona en verloor op jonge leeftijd haar gehoor. Ze leerde flamenco dansen door trillingen te voelen en ritmes na te bootsen.

Op 17-jarige leeftijd verwierf ze internationale faam als danseres, bewonderd om haar krachtige présence. Op het hoogtepunt van haar roem verdween ze van het podium. Een halve eeuw later raakt een jonge vrouw gefascineerd door La Singla, en begint ze aan een zoektocht om Antonia te vinden. De film verweeft heden en verleden in een verkenning van dans als krachtige expressievorm, en het verhaal van een legendarische flamencodanseres.

Met: Antonia Singla "La Singla", Helena Kaittani, María Alfonsa Rosso, Adelfa Calvo, Isabel Steva Hernández "Colita", Juan Miguel Rother "Miguel Vargas", María Ángeles Narvaez Anguita "La Niña del Silencio", Natalia Marín López

Paloma Zapata

La Singla

Duur
90 min.

Steun Flamenco Biennale
Paloma Zapata
La Singla
Stream17 Dec. 2023
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Paloma Zapata
La Singla
Stream17 Dec. 2023

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd