Gonzalo García Pelayo & Pedro G. Romero

Siete Jereles

11 dec 2023
11 dec 2023

Filmisch Essay over de flamenco-scene in Jerez de la Frontera

Voor aanvang van de film: introductie bulería door Antje Herber (dans), Marie-Anne Ey, Judith Funcke en Kristel Baris (palmas).

Siete Jereles is een magische reis van zeven nachten door de straten en wijken van het Zuid-Spaanse Jerez de la Frontera (Santiago, San Miguel, San Pedro), een van de oudste kweekvijvers van de flamenco. De film volgt de vele flamencofamilies (de Agujetas, Moneos, Zambos, Méndez, Sorderas, Mijítas, Periquines…) die de stad rijk is. De personages, artiesten én paarden, bouwen er aan een nieuw beeld van de flamenco die zichzelf steeds heruitvindt, met nieuwe riten en geografieën. Siete Jereles documenteert de levende flamencomythes die Jerez tot Jerez maken. De film is als de flamenco zelf: nomadisch en in voortdurende beweging.

Met: Tía Juana la del Pipa, Angelita Gómez ‘La Macanita’, Dolores Agujetas, José de los Camarones, Tomasito, Diego Carrasco, MixtoLobo, Los Delinqüentes, Banda Municipal de Jerez, David Lagos, Alfredo Lagos/Dani Llamas en vele anderen.

Siete Jereles ging in februari in Europese première tijdens Part 1 van de IX Flamenco Biënnale, voor twee uitverkochte zalen in het Amsterdamse Ketelhuis en in aanwezigheid van regisseur Pedro G. Romero. Nu is de film opnieuw te zien tijdens het festival, dit keer in filmtheater Slachtstraat in Utrecht.

Gonzalo García Pelayo & Pedro G. Romero

Siete Jereles

Duur
125 min.

Steun Flamenco Biennale
Gonzalo García Pelayo & Pedro G. Romero
Siete Jereles
Stream11 Dec. 2023
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Gonzalo García Pelayo & Pedro G. Romero
Siete Jereles
Stream11 Dec. 2023

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd