IX Flamenco Biënnale Part 2

Openbare Workshops

12-17 dec 2023
12-17 dec 2023

Gratis dansworkshops

12 december 18:30 - 19:00, Amare Den Haag
Claudia Karapanou & Lucas Arango

Voorafgaand aan de openingsvoorstelling VIVA! van Manuel Liñán geeft danseres Claudia Karapanou een gratis instaples in de entréehal van Amare, met live begeleiding door gitarist Lucas Arango.

17 december 14:00 - 15:00, Bibliotheek Neude Utrecht
Antje Herber & Martijn Nanninga

Op de slotdag van deze eerste festivalweek geeft danseres Antje Herber een gratis instaples in de Grote Hal van de bibliotheek.

Claudia Karapanou is een flamenco danserers, docent en choreograaf. In eerste instantie deed zij haar opleiding in klassieke en andere dansvormen, totdat de flamenco haar leven binnentrad en zij zich hier geheel aan toeweidde. Ze verhuisde naar Sevilla, waar ze zes jaar leerde van flamenco meesters en zij begon op te treden in kleine tablaos. Sinds 2019 woont zij in Rotterdam, waar ze haar eigen projecten ontwikkelt in samenwerking met flamenco artiesten uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft zij ook les en staat ze bekend om de energie, passie en het hoge niveau van haar lessen. Tijdens deze workshop wordt zij begeleid door Lucas Arango, die ook een achtergrond heeft in Sevilla en aan Codarts en actief is in de flamenco scene.

Antje Herber

Antje is geboren Berlijnse en al vele jaren met huid en haar met de flamenco verbonden. Na een studie Spaanse taal en letterkunde vond zij in Sevilla in het diepe zuiden van Spanje haar inspiratiebron en tijdelijke woonplaats en verdiepte zij zich helemaal in de flamencokunst. Via een studie aan de dansacademie in Arnhem is Antje in Nederland terecht gekomen, woont hier en geeft nu al vele jaren les in Utrecht, Arnhem en Dordrecht. Haar dansstijl is krachtig en zacht tegelijk, percussief en dansant, vol begrip en aandacht voor de ziel van de muziek en met name de zang. Het streven om muziek en dans tot een onscheidbare eenheid te versmelten is een primaire drijfveer voor haar werk. Antje zich ook in de flamencozang verdiept en maakt ze deze kunst voor veel mensen toegankelijk. Zij heeft zich vooral op de ‘cantes festeros’, de vrolijke feestzang, toegelegd. Met haar enthousiasme weet zij als docente veel mensen te bereiken en aan te zetten tot samen zingen en dansen. Zij heeft naam gemaakt in de ontwikkeling van “Por Fiesta”-workshops in Nederland en Duitsland, waarin alles om de muzikale interactie en een intense, gezamenlijke flamencobelevenis draait. Met dezelfde drijfveer heeft ze een flamenco koor opgericht en ieder jaar in december de muzikale “zambomba” kerstfeesten in het hele land georganiseerd.

Martijn Nanninga
studeerde flamencogitaar bij Paco Peña aan het Rotterdams conservatorium, leefde in Spanje en werd gevormd door deze intense muziek, het ritme, de verfijnde gitaartechniek en altijd het samenspel met zang en dans. Later verbreedde hij zijn horizon en verdiepte hij zich in de zang en muziek van vele vormen van wereldmuziek en spirituele liederen. Martijn speelt in vele groepen en samenstellingen. Hij voelt altijd een grote drijfveer de muziek te delen: met dansers, met muzikanten, met amateurs, met kinderen, met ouderen. De flamenco is prachtig in dat opzicht: het is een cultuur van delen, samen zijn en samen genieten in het moment.

Openbare Workshops

Steun Flamenco Biennale
Openbare Workshops
Stream12 Dec. 2023
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Openbare Workshops
Stream12 Dec. 2023

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd