María Moreno

o../o../.o/o./o. (soleá)

22 jan 2023
22 jan 2023

Een reis naar het hart van de flamenco

Danseres María Moreno neemt ons mee op een reis door de ziel van de soleá, een van de grote flamencostijlen, ‘de moeder aller gezangen’, volgens de Spaanse dichter Manuel Machado. En de vuurproef van elke flamencovertolker. María Moreno (Cádiz, 1987) fast rising star van een nieuwe generatie dansmakers, neemt hem met verve.

o../o../.o/o./o. is de hartslag van de soleá, een dynamisch ritme van 12 tellen dat ze samen met vier haar musici met grote creativiteit tot in alle uithoeken exploreert. Ze duikt in haar verstilde diepten en voortgestuwd door de steeds versnellende beat, maakt ze een liefdevolle deconstructie van de stijl die op haar lijf geschreven is, gedragen door de stem van het jonge zangtalent Angeles Toledano, de lyrische snaren van Eduardo Trassierra en de draailier en soundscape van Raúl Cantizano.

Flamenco is een reis door diepe emoties, dat wat de Franse surrealist André Breton la beauté convulsive noemde, een onstuimige schoonheid, die zich ín het moment voltrekt, als in een flits, en dan omslaat in stille ontroering. Laat je beroeren op deze reis door een flamenco topcast.

19.15 Inleiding door Susanne Zellinger: ‘La Soleá, the sky is the limit’
Na afloop van de voorstelling: Meet the Artist

© Guenther Bauer

Aftermovie Flamenco Biënnale 2023

Trailer o../o../.o/o./o. (soleá)

o../o../.o/o./o. (soleá) is van een prikkelende en een ontroerende schoonheid. Met dit nieuwe werk maakt María Moreno een grote sprong vooruit in haar danscarrière.

El País

María Moreno: Een bom in de solea

La Voz del Sur

Fris, vitaal, vol licht, dat is de dans van María Moreno

Diario de Sevilla
María Moreno

o../o../.o/o./o. (soleá)

Steun Flamenco Biennale
María Moreno
o../o../.o/o./o. (soleá)
Stream22 Jan. 2023
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
María Moreno
o../o../.o/o./o. (soleá)
Stream22 Jan. 2023

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd